Skip to main content

Σεμινάριο στις εκδόσεις Πατάκη

Οι σχέση της ομάδας της teacherland.gr με τις εκδόσεις Πατάκη είναι πολύχρονη και πολυποίκιλη. Με γνώμονα την προσφορά ποιοτικού εκπαιδευτικού υλικού και καινοτόμων διδακτικών πρακτικών έχουν καρποφορήσει πολλά “τέκνα”, σε γνωστικά αντικείμενα όπως τα Μαθηματικά, τη Γλώσσα και τις Φυσικές Επιστήμες. Βιβλία όπως “Οδηγός προετοιμασίας για τα μαθηματικά” και αντίστοιχα “Οδηγός προετοιμασίας για τη γλώσσα”, που αφορούν τις εξετάσεις για τα πρότυπα γυμνάσια, αλλά και η σειρά “Κατακτώ την κορυφή Φυσικά”, έχουν κερδίσει τη δική τους θέση στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Τώρα έρχεται να προστεθεί μία νέα συνεργασία, που αφορά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς σχετικά με τις Φυσικές Επιστήμες. Επιδίωξη είναι μέσα από τη συμμετοχή στη συγκεκριμένη βιωματική συνάντηση να συζητηθούν οι τρόποι και να παρασχεθούν συγκεκριμένα παραδείγματα που να αναδεικνύουν τον πραγματικό χαρακτήρα των Φυσικών Επιστημών και να προβάλουν την αξία και τους τρόπους χειρισμού των πειραματικών δραστηριοτήτων.

σεμινάριο teacherland Βασίλης Γρηγορίου Νάντια Παπαγεωργίου Φυσική πειράματαΤο συγκεκριμένο σεμινάριο διεξάγεται για τρεις συνεχείς χρονιές, στο πλαίσιο των δράσεων “Μικρή Σχόλη” των εκδόσεων Πατάκη και συμμετέχουν εκπαιδευτικοί από όλες τις βαθμίδες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η θέληση για αλληλεπίδραση από εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή δασκάλους και νηπιαγωγούς, καθώς συχνά γι’ αυτούς οι Φυσικές Επιστήμες φαντάζουν πιο απόμακρες. Ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον όμως, που τους δείχνει τους τρόπους και τους βοηθά να λύσουν τα προβλήματα που πάντα ανακύπτουν, αποδεικνύεται συχνά αρκετό για να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους με τις Φυσικές Επιστήμες και να προσπαθήσουν να τις εισάγουν ενεργότερα στην καθημερινή τους διδακτική πρακτική.

 

 

Δρ. Βασίλης Γρηγορίου

Υπεύθυνος Φυσικής teacherland.gr