Skip to main content

Tι προσφέρουμε στα σχολεία

Καινοτόμα βιωματικά εργαστήρια για όλες τις τάξεις του δημοτικού και το νηπιαγωγείο. Βρείτε δράσεις ειδικά σχεδιασμένες για το ελληνικό αναλυτικό πρόγραμμα που δεν διασκεδάζουν απλά, αλλά προωθούν τη μάθηση.

Προσφέρουμε προγράμματα για:

  • Τις Φυσικές Επιστήμες μέσα από πειράματα.
  • Τα Μαθηματικά μέσα από παιχνίδι.
  • Την Τέχνη με προσωπική δημιουργία.
  • Το Θέατρο με εξειδικευμένες παραστάσεις.
  • Τα Αρχαία Ελληνικά με διαδραστική προσέγγιση.
  • Την οικολογική συνείδηση.
  • Την προετοιμασία για διαγωνισμούς.

Τα εργαστήρια μπορούν να ολοκληρώνονται σε μία επίσκεψη, είτε μπορούν να συντροφεύουν τους μαθητές για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, όπως για παράδειγμα στο πλαίσιο ενός μηνιαίου προγράμματος ή ακόμα και ενός ετήσιου, με τη μορφή ομίλου.

Οι δράσεις μπορούν να “τρέξουν” είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως καθώς αναλαμβάνουμε να αποστείλουμε τα απαραίτητα υλικά.

Επίσης, εάν επιθυμείτε να ενισχύσετε τους εκπαιδευτικούς σας με γνώσεις και τεχνικές ικανές να προωθήσουν τη μάθηση των μαθητών/τριων σας, εμπιστευθείτε την επιστημονική ομάδα της teacherland για να διοργανώσει στον χώρο σας το κατάλληλο εκπαιδευτικό σεμινάριο.

Έννοιες όπως βιωματική μάθηση, το πείραμα στην εκπαιδευτική πρακτική, εποικοδομητική προσέγγιση της γνώσης, μπορούν να αποκτήσουν ουσιαστική διάσταση και γίνουν η καθημερινή σας διδακτική πρακτική.

Τα οφέλη από μία βραχυχρόνια ή και μεγαλύτερης διάρκειας εκπαιδευτική υποστήριξη έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινή διδακτική πράξη και θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα από  τη σχολική κοινότητα και τους γονείς.

Τα σεμινάριά μας εμπιστεύονται ήδη μεγάλοι εκπαιδευτικοί οργανισμοί, όπως οι εκδόσεις Πατάκη και ο φροντιστηριακός όμιλος Διακρότημα.

 
 
 
 
1
1

Τα βιωματικά μας εργαστήρια

Εμπιστευθείτε την επιστημονική και εκπαιδευτική  αρτιότητα  των προγραμμάτων που έχει σχεδιάσει η ομάδα της teacherland.gr σε συνεργασία με τις ομάδες της Άνασσα και του HelloKids.

Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών

  • Για παιδιά 5, 6-7, 8-9, 10-11 χρόνων
  • Διάρκεια εργαστηρίου 45-60 min

Το εργαστήριο διαχωρίζεται σε τμήματα ανάλογα με την ηλικία των παιδιών. Στόχος του είναι τα παιδιά να γνωρίσουν το πραγματικό νόημα της επιστήμης, μέσα από πειραματικές διαδικασίες και δραστηριότητες όπου είναι τα ίδια πρωταγωνιστές.

Θα γνωρίσουν θέματα όπως το φως, τα χρώματα, οι σκιές, η θερμοκρασία, τους αγωγούς και τους μονωτές, τα ηλεκτρικά κυκλώματα, τα μείγματα και άλλα πολλά που συμβαδίζουν με την ύλη τους στη Μελέτη Περιβάλλοντος και στη Φυσική.

Τα εκπαιδευτικά οφέλη είναι πολλαπλά, καθώς τα παιδιά εξασκούν τις χειροπρακτικές τους δεξιότητες, εμβαθύνουν στην επιστημονική μεθοδολογία, βοηθιούνται να αυτενεργούν, ενώ υποστηρίζονται και μαθησιακά στη σχολική ύλη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Παίζω και μαθαίνω Μαθηματικά

  • Για παιδιά 6-7  χρόνων
  • Διάρκεια εργαστηρίου 45-60 min

Το πρόγραμμα βασίζεται στον δημιουργικό τρόπο ενασχόλησης των παιδιών με τα Μαθηματικά. Τα παιδιά μέσα από παιγνιώδης δραστηριότητες θα έρθουν σε επαφή με τις βασικές έννοιες των Μαθηματικών που διδάσκονται σε αυτή την ηλικία.

Μέσα από κατασκευές, επιτραπέζια παιχνίδια, ομαδικές δραστηριότητες και μαθηματικά παραμύθια τα παιδιά θα «κάνουν» Μαθηματικά.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1
1

Μαθηματική σκέψη

  • Για παιδιά 7-8, 9-10, 11-12, 13-14  χρόνων
  • Διάρκεια εργαστηρίου 45-60 min

Το πρόγραμμα στοχεύει να φέρει τα παιδιά σε επαφή με την μαθηματική λογική, με τις στρατηγικές και της ευρετικές εκείνες που θα τους δώσουν την δυνατότητα να επεξεργάζονται με άνεση ποικίλα μαθηματικά θέματα.

Τα θέματα που θα δίνονται προς επεξεργασία προέρχονται από διαγωνισμούς της Ε.Μ.Ε., της ΚΥ.Μ.Ε., το SCAT (John Hopkins Center for Talented Youth)  το διαγωνισμό Καγκουρό, τον διαγωνισμό Pisa, τον American Mathematics Contest και άλλους διεθνείς διαγωνισμούς.

 
 
 
 
 
 
1
1

Προετοιμασία για εξετάσεις Υποτροφιών Ιδιωτικών Σχολείων και για εξετάσεις Εισαγωγής στα Πρότυπα Γυμνάσια

  • Για παιδιά 11-12  χρόνων
  • Διάρκεια εργαστηρίου 45-60 min

Το πρόγραμμα στοχεύει να ενισχύσει τις δεξιότητες και τα ταλέντα των μαθητών εκείνων που στοχεύουν στην αριστεία στα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών.

Μέσα από την πολύχρονη εμπειρία μας σε αυτό το αντικείμενο μπορούμε να εγγυηθούμε την άρτια προετοιμασία των μαθητών που επιθυμούν να λάβουν μέρος σε εξετάσεις εισαγωγής σε Πρότυπα Γυμνάσια και εξετάσεις Υποτροφιών σε Ιδιωτικά σχολεία.Το πρωτότυπο εκπαιδευτικό υλικό, οι κατάλληλες τεχνικές διδασκαλίας, αλλά και η γνώση της ψυχολογίας των μαθητών αυτής της ηλικίας αποτελούν ισχυρά εχέγγυα για την επιτυχία.

Την επιμέλεια του προγράμματος έχουν η Μαρία Πριόβολου και ο Χρήστος Μερεντίτης, που εκτός από μέλη της ιδρυτικής ομάδας της teacherland.gr είναι συγγραφείς και της αντίστοιχης σειράς βιβλίων στις εκδόσεις Πατάκη.

 
 
1
1

Αρχαία Ελληνικά μέσα από παιχνίδι

  • Για παιδιά 11-12 χρόνων
  • Διάρκεια εργαστηρίου 45-60 min

Στόχος του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να έρθουν σε μία πρώτη επαφή με την αρχαία ελληνική γλώσσα στο πέρασμα των αιώνων!

Με εργαλείο τους ανέκδοτους μύθους του Αισώπου, και όχι μόνο, θα παίξουν, θα προβληματιστούν, θα εκφραστούν και θα επικοινωνήσουν με τα άλλα παιδιά και με τον αρχαίο ελληνικό κόσμο, διαμορφώνοντας θετική στάση απέναντι σε εκείνον και το μέλλον.

Με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων και διαδραστικό-παιγνιώδη τρόπο οι μικροί μας συμμετέχοντες να απολαύσουν ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στο μακρινό μας παρελθόν και την ελληνική μας γλώσσα, ανακαλύπτοντας πράγματα και θαύματα ξακουστά, αλλά και άγνωστα!

 
 
 
 
 
 
 
 
1
1

Γύψινα προσωπεία

  • Για 7 χρόνων και άνω
  • Διάρκεια εργαστηρίου 60 min

Στόχος του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να γνωρίσουν τη γλυπτική και να φτιάξουν το δικό τους καδράκι.

Αναδεικνύουμε τη γλυπτική ως μία από τις εικαστικές τέχνες που γνώρισε τεράστια άνθηση στην αρχαιότητα, ενώ τα παιδιά δημιουργούν το δικό τους καδράκι από γύψο που παρουσιάζει ολύμπιους θεούς και ήρωες. Η ενημέρωση σχετικά με τις τεχνικές, η προώθηση της αισθητικής και η καλλιέργεια στην επιμονή για την επίτευξη ενός όμορφου έργου, δημιουργούν ένα αυθεντικό περιβάλλον ατομικής έκφρασης που ενθουσιάζει τα παιδιά.

Στο τέλος παίρνουν τα δημιουργήματά τους στο σπίτι τους!

 
 
 
 
 
1
1

Η τέχνη του ψηφιδωτού

  • Για 8 χρόνων και άνω
  • Διάρκεια εργαστηρίου 60 min

Στόχος του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να γνωρίσουν την αντίστοιχη τέχνη και να δημιουργήσουν το δικό τους έργο.

Εισάγουμε τα παιδιά στα ψηφιδωτά, μέσα από απλές και σαφείς οδηγίες που καθοδηγούν με σεβασμό στον προσωπικό ρυθμό του κάθε παιδιού. Σε αυτό το δημιουργικό κλίμα γνωρίζουν τα υλικά και τις τεχνικές και βοηθιούνται να εκφραστούν μέσα από το ατομικό τους έργο τέχνης.

Στο τέλος παίρνουν τα δημιουργήματά τους στο σπίτι τους!

 
 
 
 
 
 
1
1

Φτιάχνω ένα βιτρώ

  • Για 7 χρόνων και άνω
  • Διάρκεια εργαστηρίου 60 min

Στόχος του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να γνωρίσουν την αντίστοιχη τέχνη και να δημιουργήσουν το δικό τους έργο.

Με ειδικά χρώµατα γυαλιού και πολλή φαντασία, µαθαίνουµε την τεχνική του βιτρώ και µεταφερόµαστε στο ατελιέ των µεγάλων ευρωπαίων ζωγράφων δηµιουργώντας το δικό µας κάδρο µε θέµατα και παραστάσεις εµπνευσµένες από εµβληµατικά τους έργα!

Στο τέλος παίρνουμε το δημιούργημά μας στο σπίτι!

 
 
 
1
1

Εποχικές κατασκευές

  • Για 5 χρόνων και άνω
  • Διάρκεια εργαστηρίου 60 min

Στόχος του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να δημιουργήσουν το δικό τους έργο για καθεμία από τις εποχές του χρόνου.

Είτε μιλάμε για το Χριστούγεννα, είτε για τις Απόκριες είτε για το Πασχα, τα παιδιά θα πειραματιστούν με πρωτότυπα υλικά για να δημιουργήσουν όμορφες κατασκευές που θα διακοσμήσουν το σπίτι ή θα γίνουν πολύ όμορφα παιχνίδια. Χρισουγεννιάτικα στολίδια, αποκριάτικες μάσκες, λαμπάδες και στεφάνια είναι ορισμένα μόνο από τα πολύ όμορφα δημιουργήματα των παιδιών.

Στο τέλος βέβαια τα παίρνουμε στο σπίτι!

 
 
 
 
 
 
 
 
1
1

Φυτεύω γραμμές και χρώματα… θερίζω ιστορίες

  • Για παιδιά 4-8 χρόνων
  • Διάρκεια εργαστηρίου 75 min

Το εργαστήριο διαχωρίζεται σε τμήματα ανάλογα με την ηλικία των παιδιών. Στόχος του είναι τα παιδιά να γνωρίσουν τα σχήματα, τα χρώματα και να τα συνδυάσουν αρμονικά δημιουργώντας τέχνη.

Θα έρθουν σε επαφή με το έργο και την ιστορία των μεγάλων ζωγράφων Wassily Kandinsky, Paul Klee, Joan Miró, Sonia & Robert Delaunay και Kasimir Malewitsch. Θα επεξεργαστούν τα στοιχεία των διαφόρων πινάκων και μέσα από την προσωπική τους έρευνα θα αναγνωρίσουν τα σχήματα, θα διακρίνουν τα χρώματα, θα συγκρίνουν τα μεγέθη, ανακαλύπτοντας τελικά όλες τις «κρυμμένες» λεπτομέρειες που κρύβουν τα έργα.

Στη συνέχεια οι μικροί ζωγράφοι θα αναπτύξουν τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες καθώς θα πειραματιστούν, υπό την κατάλληλη καθοδήγηση, με υλικά και τεχνικές προκειμένου να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τέχνης. Θα έχουν λοιπόν μια πρώτης ευκαιρίας δυνατότητα να εκφράσουν τα συναισθήματα και τις ιδέες τους.

 
 
 
 
 

ORIGAMI – H τέχνη του διπλωμένου χαρτιού

  • Για 8 χρόνων και άνω
  • Διάρκεια εργαστηρίου 75 min

Στόχος του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να κατασκευάσουν χάρτινες κατασκευές, με βοηθό ένα φύλλο χαρτί, αξιοποιώντας τη δύναμη της γεωμετρίας και της φαντασίας τους.

Το Οριγκάμι είναι μια παραδοσιακή Ιαπωνική τέχνη που έχει πλέον επηρεάσει πολλούς καλλιτεχνικούς κλάδους και καλλιεργεί τη δημιουργικότητα, τη μνήμη, τη συγκέντρωση, την υπομονή και την προσοχή στη λεπτομέρεια.

Η αρχή λοιπόν είναι ένα τετράγωνο κομμάτι χαρτί, με το οποίο τα παιδιά θα φτιάξουν αντικείμενα, λουλούδια, ζώα. Θα εφαρμόσουν γεωμετρικά μοτίβα που μέσα από την επανάληψη θα οδηγήσουν σε πολύ όμορφα έργα τέχνης.

 
 
 
 

Σχεδιασμός κόμικ MANGA

  • Για 9 χρόνων και άνω
  • Διάρκεια εργαστηρίου 60 min

Στόχος του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να σχεδιάσουν τους δικούς τους χαρακτήρες κόμικ με την τέχνη του Manga.

Στη διάρκεια του εργαστηρίου τα παιδιά θα γνωρίσουν τα manga, την ιστορία, την αισθητική τους γλώσσα και θα πειραματιστούν στη δημιουργία δικών τους χαρακτήρων που θα τους αποτυπώσουν στο χαρτί. θα μελετήσουν με τη βοήθεια της γεωμετρίας την ανατομία και τις αναλογίες του ανθρώπινου σώματος όπως και τη μορφή του προσώπου. Στο τέλος θα στηριχθούν στη φαντασία τους για να συνθέσουν τη δική τους δραματοποιημένη ιστορία.

 
 
 
 
 

Θα χαρούμε να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες για τα εργαστήρια μας. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο info@teacherland.gr