Skip to main content

Διαγωνισμοί γραπτού λόγου

Οι διαγωνισμοί γραπτού λόγοι αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία για τα παιδιά που έχουν κλίση στην δημιουργική γραφή να εκφραστούν και να εκθέσουν τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις εμπειρίες τους μέσα από τα γραπτά κείμενα τους. Δυο μαθητικοί διαγωνισμοί γραπτού λόγου έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής. Σας τους παρουσιάζουμε και ελπίζουμε ότι θα βρουν ανταπόκριση από τους μαθητές και τα παιδιά σας.

διαγωνισμός γραπτού λόγου

9ος Διαγωνισμός Γραπτού Λόγου των Εκδόσεων Πατάκη

Κατηγορία: «Ελεύθερο θέμα»

Καλούμε εσάς, τους μαθητές κάθε ηλικίας, να γράψετε ένα πεζό ή ποιητικό κείμενο, επιλέγοντας εσείς το θέμα για το οποίο θέλετε να γράψετε. Σας ζητάμε να δημιουργήσετε ένα κείμενο προσωπικό, αυθόρμητο και ειλικρινές, εκφράζοντας τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις εμπειρίες σας, αναφερόμενοι σε πραγματικά ή φανταστικά περιστατικά. Αφήστε τα συναισθήματα και τις σκέψεις σας να εκφραστούν, τη φαντασία σας να δημιουργήσει.

Ειδική επιτροπή θα επιλέξει 5 κείμενα, που θα κερδίσουν:

1ο βραβείο: βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη αξίας 350 €

2ο βραβείο: βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη αξίας 300 €

3ο βραβείο: βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη αξίας 250 €

4ο βραβείο: βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη αξίας 200 €

5ο βραβείο: βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη αξίας 150 €

Επίσης, 35 συμμετέχοντες στον διαγωνισμό γραπτού λόγου θα κερδίσουν με κλήρωση 2 βιβλία (συνολικής αξίας μέχρι 50 €) των Εκδόσεων Πατάκη. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην διεύθυνση http://schools.patakis.gr/index.php/diagonismoi/675-9th-diaggraptlog.

5ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης ”Γρηγόρης Πεντζίκης’’ 

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Δράμας και ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ eκπ@ιδευτικός κύκλος, προκηρύσσει για το έτος 2016-2017 τον 5ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης».

Ο Γρηγόρης Πεντζίκης (1945-2012) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και έζησε στη Δράμα, όπου δίδαξε ως φιλόλογος καθηγητής. Έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές, δοκίμια κριτικής, βιβλία, ενώ λογοτεχνικά και κριτικά του κείμενα έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά.

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/τριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην διεύθυνση http://edu.klimaka.gr/scholikes-drasthriothtes/diagwnismoi/2247-diagwnismos-efhbiko-dihghma-poihsh-pentzikhs.html

Η www.teacherland.gr στηρίζει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να πάρουν μέρος σε διαγωνισμούς γραπτού λόγου. Είμαστε στην διάθεση σας για να μοιραστούμε και να συζητήσουμε κάθε σκέψη και απορία σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@teacherland.gr.

Χρήστος Μερεντίτης

Υπεύθυνος Φιλολογικών μαθημάτων στην teacherland.gr