Skip to main content

Παιχνίδι ότι πιο πολύτιμο στην ζωή ενός παιδιού.

η σημασία του παιχνιδιού

Το παιχνίδι για την ζωή του παιδιού είναι πολύ σημαντικό γιατι μέσα από αυτό  διασκεδάζει, δημιουργεί, μαθαίνει, φαντάζεται, συμμετέχει, θεραπεύεται. Είναι η πιο βασική δραστηριότητα  του παιδιού γιατί μέσα απο το παιχνίδι μπορεί να γνωρίσει τον εαυτό του αλλά και τους ανθρώπους γύρω του, να εκφράσει τα συναισθήματα του ελεύθερα, τις σκέψεις και τις επιθυμίες του. Στην ζωή του παιδιού το παιχνίδι ειναι αναπόσπαστο και απαραίτητο κομμάτι. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε την μαγεία του παιχνιδιού να συνεπάρει τα παιδιά και μαζί τους και εμείς να μάθουμε απο την λαχτάρα που έχουν τα παιδιά για το παιχνίδι!!!

η σημασία του παιχνιδιού teacherland

Το ομαδικό παιχνίδι με συνομήλικους του είναι αυτό που θα το κανει να χαρεί περισσότερα από όλα, να μοιραστεί συναισθήματα και εμπειρίες. Πάνω από όλα το ομαδικό παιχνίδι θα το κάνει να νιώσει μέλος μιας ομάδας. Ας μην ξεχνάμε ότι το ομαδικό παιχνίδι μπορεί να είναι ελεύθερο, αλλά στις μικρές ηλικίες πρέπει να είναι καθοδηγούμενο. Ο εμψυχωτής – καθοδηγητής έχει βασικό ρόλο στην δομή του παιχνιδιού και στον σχηματισμό της ομάδας. Αυτος θα την δέσει, αυτος θα θέσει τα όριο και αυτος θα οργανώσει το παιχνίδι. Τα σύγχρονα παιδιά δεν έχουν την δυνατότητα του παιχνιδιού στην γειτονιά.

παίζοντας στην teacherland

Συνήθως παίζουν σε σπίτια ή σε παιδικά πάρτυ (ειδικά τους χειμερινούς μήνες). Στους κλειστούς χώρους, όπου δεν υπάρχει η έννοια της ανακάλυψης, η ανάγκη για εμψυχωτή  είναι τεράστια για να μπορέσουν τα παιδιά να βρουν έναν κοινό άξονα στο παιχνίδι τους.

Φαίη Δημητρίου

Παιδαγωγός – Εμψυχώτρια ομαδικού παιχνιδιού

Θα βρείτε πολλές ιδέες ομαδικού παιχνιδιού εδώ.