Skip to main content

Διαγωνισμοί Μαθηματικών 2017

Για τους μαθητές που τα Μαθηματικά είναι το αγαπημένο τους μάθημα, ο Μάρτιος θα είναι ο αγαπημένος τους μήνας. Δυο Μαθηματικοί Διαγωνισμοί θα διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2017. Ο 11ος Μαθητικός Διαγωνισμός “Παιχνίδι και Μαθηματικά” της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας θα διεξαχθεί στις 10 Μαρτίου 2017, ημέρα Παρασκευή, κατά τις δυο πρώτες διδακτικές ώρες 8.15 έως 10.15, για τους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης. Ο Διεθνής Διαγωνισμός Καγκουρό θα λάβει μέρος το Σάββατο, 18 Μαρτίου του 2017, στις 09:00 το πρωί, για τους μαθητές της Β’ έως ΣΤ’ τάξης.

Τα Δημοτικά Σχολεία που θα πάρουν μέρος στον Διαγωνισμό “Παιχνίδι και Μαθηματικά” της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας, πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Ε.Μ.Ε. (http://www.hms.gr/?q=node/1172). Έπειτα από την δήλωση συμμετοχής, όλοι οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης, που θα βρίσκονται εκείνη την ώρα και ημέρα στο σχολείο θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό.

Οι μαθητές που επιθυμούν να πάρουν μέρος στον Διεθνή Διαγωνισμό Καγκουρό θα πρέπει να κάνουν απευθείας εγγραφή στα Κέντρα Εξέτασης που θα δείτε στον ιστότοπο του διαγωνισμού (http://www.kangaroo.gr/). Για εγγραφή στο διαγωνισμό απαιτείται συνδρομή 12,50 ευρώ. Το ποσό αυτό καλύπτει τα έξοδα του διαγωνισμού, τα δώρα που παίρνουν όλοι οι συμμετέχοντες (των οποίων η αξία είναι μεγαλύτερη από τη συνδρομή) και τα βραβεία των διακριθέντων. Οι εγγραφές και η καταβολή της συνδρομής για συμμετοχή στο διαγωνισμό γίνονται απευθείας στα Κέντρα Εξέτασης.