Skip to main content

Διαγωνιστικά Μαθηματικά

 

Το βιβλίο «Διαγωνιστικά Μαθηματικά (για μαθητές Γυμνασίου)», Εκδόσεις Πατάκη, απευθύνεται σε μαθητές  της  Β’ και Γ’  Γυμνασίου που επιθυμούν να μελετήσουν σε βάθος τα Μαθηματικά. Θα τους συντροφεύει σε όλη  την υπόλοιπη πορεία τους στο Γυμνάσιο μέχρι και τους πρώτους μήνες της φοίτησης τους στην Α΄ Λυκείου.

διαγωνιστικά μαθηματικά Πριοβόλου

Ο κύριος στόχος του βιβλίου είναι να δώσει την δυνατότητα στους μαθητές να μελετήσουν σωστά όλη την θεωρία των Μαθηματικών που διδάσκονται στο Γυμνάσιο και να εξασκηθούν κατάλληλα σε ασκήσεις για να αριστεύσουν στις τελικές απολυτήριες εξετάσεις. Πέρα από αυτό περιέχει κατάλληλα επιλεγμένες ασκήσεις Διαγωνιστικών Μαθηματικών για επιτυχία  στους Διαγωνισμούς «Θαλή» και «Ευκλείδη» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας καθώς και στον Μαθηματικό Διαγωνισμό Καγκουρό.

Το βιβλίο αυτό είναι χωρισμένο σε δυο μέρη. Στο πρώτο μέρος είναι χωρισμένο σε 12 κεφάλαια. Κάθε κεφάλαιο περιέχει:

  • Την θεωρία που διδάσκεται στις τάξεις Α’ , Β’ και Γ’ Γυμνασίου.
  • Αναλυτικά λυμένα παραδείγματα αυξημένης δυσκολίας.
  • Ερωτήσεις καθορισμένης απαντήσεις (συμπλήρωσης κενού, τύπου Σωστού – Λάθους, πολλαπλής επιλογής, αντιστοίχισης).
  • Κριτήρια αξιολόγησης

Στο τέλος του πρώτου μέρους υπάρχουν 10 επαναληπτικά κριτήρια αξιολόγησης για τους μαθητές που ολοκληρώνουν την Γ’ Γυμνασίου και επιθυμούν να αξιολογήσουν τις  συνολικές τους μαθηματικές γνώσεις λίγο πριν ξεκινήσουν το Λύκειο.

Το δεύτερο μέρος του βιβλίου – το παράρτημα – αποτελείται από ασκήσεις αυξημένης δυσκολίας για όλους εσάς που θέλετε να επιτύχετε στην Α΄ φάση   μαθηματικών διαγωνισμών. Δίνονται προς επίλυση αρκετές ασκήσεις στα πρότυπα των:

  • Διαγωνισμών «Θαλή» και «Ευκλείδη» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
  • Διαγωνισμών Επαρχιακών και Παγκύπριων της Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας.
  • Διαγωνισμού Καγκουρό.
  • American Mathematics Competition .
  • Διαγωνισμού PISA.

Τονίζουμε ότι στο βιβλίο «Διαγωνιστικά Μαθηματικά (για μαθητές Γυμνασίου)» περιλαμβάνονται θεωρία και ασκήσεις αυξημένου επιπέδου για τα κεφάλαια της Στατιστικής, των Πιθανοτήτων και της Στερεομετρίας που δεν συναντάμε συχνά στην ελληνική εκπαιδευτική βιβλιογραφία σε επίπεδο διαγωνισμών.

Εύχομαι σε όλους σας κάλο ταξίδι στον μαγικό κόσμο των Διαγωνιστικών Μαθηματικών και πολλές επιτυχίες που θα σας δώσουν φτερά για να συνεχίσετε την σοβαρή ενασχόλησης σας με τα Μαθηματικά και  θα κάνουν εμάς τους δασκάλους σας περήφανους.

Θα το βρείτε στα βιβλιοπωλεία  ή μπορείτε να το αγοράσετε online σε βιβλίο και ebook στο http://www.patakis.gr/viewshopproduct.aspx?id=712275

Μαρία Πριοβόλου

Υπεύθυνη μαθηματικών στην  teacherland.gr