Skip to main content

ΝΕΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑΝΤΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ. 

Οι εκδόσεις Πατάκη διοργανώνουν μία σειρά σεμιναρίων που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς. Καταξιωμένοι άνθρωποι του εκπαιδευτικού χώρου, με συγγραφική εμπειρία και συχνά ερευνητική πορεία είναι υπεύθυνοι για το σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων που επιδιώκουν να εμπλέξουν ενεργά τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς σε διαδικασίες γνωριμίας με νέες μεθόδους, τεχνικές και δράσεις. 

Στην περίπτωσή μας, ο Δρ. Βασίλης Γρηγορίου και η Νάντια Παπαγεωργίου, εκπαιδευτικοί με εμπειρία στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και από τους πρωτεργάτες της ψηφιακής εκπαιδευτικής μας κοινότητας teacherland.gr, θα υλοποιήσουν ένα σεμινάριο που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς των Δημοτικών σχολείων και των Νηπιαγωγείων. 

Η κεντρική φιλοσοφία είναι οι συμμετέχοντες  να βιώσουν την προτεινόμενη εκπαιδευτική προσέγγιση, μέσα από ένα πλήθος ειδικά επιλεγμένων παραδειγμάτων από πολλά διαφορετικά κεφάλαια της Φυσικής (μηχανική, ηλεκτρισμός, μαγνητισμός, θερμότητα κ.α). Βασικό εργαλείο θα αποτελέσει το πείραμα, όπου με απλά, καθημερινά υλικά όλοι θα πιάσουν, θα επεξεργαστούν, θα μετρήσουν, δηλαδή θα εμπλακούν ενεργητικά. 

Επίσης, θα προκληθούν μικρές συζητήσεις σχετικές με την αξιοποίησή του εκπαιδευτικού υλικού, τις προδιαγραφές που θα πρέπει να πληροί και τις πηγές που μπορούμε να εμπιστευθούμε για την εύρεσή του. 

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020, 10.00 – 15.00 

Τόπος διεξαγωγής: Παναγή Τσαλδάρη (πρώην Πειραιώς) 38, Αθήνα, μετρό ΟΜΟΝΟΙΑ

ΣυντονιστέςΒασίλης Γρηγορίου (εκπαιδευτικός – συγγραφέας) και Νάντια Παπαγεωργίου (εκπαιδευτικός – συγγραφέας)

Κόστος συμμετοχής: 23 ευρώ (20% έκπτωση για τα μέλη του Δημιουργικού Σχολείου και τους μαθητές της Σχόλης)

Πληροφορίες – εγγραφές: Γραμματεία Σχόλης, τηλ.: 210 36.50.031, e-mail: sxoli@patakis.gr

Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν, μεταξύ άλλων, τα βιβλία τους: